open-navfaktor-logo
search
Zatražen pritvor
Vozač "golfa" osumnjičen da je drogiran usmrtio 13-godišnju djevojčicu u Prnjavoru
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjoj Luci za određivanje mjere pritvora za Nisveta Mujkića (1995) iz Prnjavora.
12.10.2020. u 15:33
get url
text

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, odnosno da je pod utjecajem opojnih droga skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 13-godišnja djevojčica.

Nesreća se dogodila u subotu oko 21.30 sati u Prnjavoru.

Mujkić je upravljao "golfom" kada je, krećući se ulicom Laze Lazarevića iz pravca Beogradske ulice u pravcu raskrsnica ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića, izgubio kontrolu nad vozilom.

- Tada je izgubio kontrolu nad vozilom, te prešao na površinu namijenjenu za kretanje pješaka kojom prilikom je smrtno nastradala trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora - saopćilo je banjalučko Tužilaštvo.

Pritvor je zatražen zbog postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Također, pritvor je zatražen i iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenjem javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.