open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Vraćali se sa treninga: Poginuli učenici Tehničke škole, drugari šokirani
Čim smo čuli šta se desilo, učenike četvrtog razreda smjera tehničar za mehatroniku, koji su pohađali poginuli tinejdžeri, pustili smo kućama, kazao ej direktor škole
05.12.2019. u 13:37
get url
text

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Bosanska Gradiška, potvrdio je za Srpskainfo da su poginuli Davor Mijatović (18) i Miloš Švraka (18), kao i povrijeđeni Miroslav Kozomara i Marko Stević, učenici ove obrazovne ustanove.

– Ovo je nezapamćena tragedija. Čim smo čuli šta se desilo, učenike četvrtog razreda smjera tehničar za mehatroniku, koji su pohađali poginuli tinejdžeri, pustili smo kućama – istakao je Tomić.

Dodao je kako su se četvorica učenika vraćali sa košarkaškog treninga u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj kada se desila tragedija.

Istakao je da Tehnička škola na dan sahrane neće raditi, a prema nezvaničnim informacijama, taj dan bi u općini Bosanska Gradiška mogao biti proglašen danom žalosti.

Tragedija se desila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, koje se nalazi na 10-ak kilometara od Bosanske Gradiške, na izlazu iz krivine, gotovo 100 metara od petlje na auto-putu Banja Luka – Bosanska Gradiška.

Automobil je, u trenutku slijetanja s puta, udario u drvo, koje je od siline udara slomljeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.