open-navfaktor-logo
search
Pravosnažna presuda
Vrhovni sud RS-a: Penzionisanom policajacu četiri godine zatvora zbog šverca oružja u Švedsku
Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio policajca u penziji Miliju Vlačića na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija počinjeno u sastavu kriminalnog udruženja.
23.05.2023. u 14:14
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog šverca oružja u Švedsku: Mile Tanić osuđen na tri godine

Istom odlukom, drugooptuženom Nebojši Đilasu je izrečena uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, a koja se neće izvršiti ako u roku od pet godina od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

- Odbijene su kao neosnovane žalbe branilaca optuženih i potvrđena presuda Okružnog suda u Banjoj Luci od 17. maja 2021. godine – navedeno je u sudskoj odluci.

Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala je još u decembru 2018. godine podiglo optužnicu protiv devet osoba, među kojima su i Vlačić i Đilas, zbog sumnje da su vršili nedozvoljenu nabavku oružja, municije i eksplozivnih materija kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova.

Teretili su se da su djela počinili u toku 2014. i početkom 2015. godine, a oružje, eksploziv i veću količinu lijekova nabavljali radi dalje distribucije i prodaje zainteresovanim kupcima na teritoriji Kraljevine Švedske.

Vlačić je je bio optužen da je nabavio 46 bombi, automatsku pušku, pištolj sa mecima, kao i 4.500 tableta ksalol i 550 grama drugih tableta radi krijumčarenja u Švedsku, a Đilas da je nabavio i držao kilogram eksploziva, takođe namijenjenog za šverc u Švedsku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.