open-navfaktor-logo
search
Izgubio svijest
Vršnjačko nasilje u Tuzli: Grupa učenika pretukla maloljetnika, prijetili mu kako će ga izbosti
Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se jučer u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.
13.02.2024. u 20:58
get url
text

U toku dnevne smjene, oko 13 sati, grupa od tri-četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC. Kako nezvanično saznaje portal Tuzlalive, jedan od napadnutih učenika je uspio da se izvuče i pobjegne, dok su drugog pretukli.

Prema riječima neimenovanog izvora ovog portala, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid, te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predjelu glave i po tijelu neimenovanog maloljetnog učenika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla, gdje su mladića, koji će za mjesec dana biti punoljetan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz četvrtog razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovaj portal kontaktirao je direktoricu Srednje mašinske škole u Tuzli Nihadu Šećerbegović koja je potvrdila da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

– O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starješina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što je predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom – kazala je direktorica Šećerbegović.

Pokušali su dobiti informacije o tome da li je u ovoj školi ranije bilo primjera vršnjačkog nasilja i šta konkretno namjeravaju poduzeti u ovom posljednjem slučaju, ali…

– Zaista, ne želim o tome dalje pričati telefonom – zaključila je direktorica škole.

Portparolka MUP-a TK Adnana Sprečić navela je da je policija o događaju upoznata iz prijave dobijene iz Doma zdravlja Tuzla.

– U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od dežurnog ljekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom učeniku. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede – izjavila je portparolka Sprečić.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, roditelji pretučenog mladića veoma su uplašeni da bi napadači mogli ostvariti prijetnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrijediti njihove sinove. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.