open-navfaktor-logo
search
Holandski radikal
Wilders ostao pri svom: Evropa sa evropskim identitetom, bez džamija, Kur’ana i hidžaba
Geert Wilders, stranački vođa PVV-a (Partij voor de Vrijheid) i pop-figura nove evropske radikalne desnice u Holandiji, poznat je po izazivanju rasne diskriminacije i vrijeđanja islama i muslimana.   
01.02.2020. u 21:06
get url
text

U intervju za Jutarnji list, samo je ponovio svoje dosadašnje stavove - Evropa sa evropskim identitetom, bez džamija, Kur’ana i hidžaba. Prijedlog je da se nošenje hidžaba oporezuje sa 1.000 eura i uplaćuje organizacijama za žensku emancipaciju.

- Više od 62 posto Holanđana smatra da islam ne pripada Holandiji, a prema Gallupovoj anketi, 63 posto njih smatra da islam predstavlja prijetnju ovoj zemlji. I da razjasnimo - ne muslimani, ali islamska ideologija - da! I to je, naprosto, istina. Ne postoji zemlja na svijetu, nijedna, gdje je islam dominantna religija, a da ta zemlja uživa sve temeljne civilne slobode. Zaboga, mi sad već desetljećima uvozimo te prakse – kazao je Wilders.

Postoje, kaže Wilders, dijelovi Holandije koji po prakticiranju tih sloboda više nisu Holandija i gdje se implementiraju određene komponente šerijatskog zakona..., gdje, kako kaže ovaj radikal, žene naprosto nisu slobodne.

- U Holandiji je genitalno osakaćeno više od 40 hiljada žena. Imate li uopće pretpostavku kakav je to broj? Dakle, ljudi shvataju da su islam i sloboda dva potpuno nekompatibilna pojma! Svaki politički korektni političar koji ispovijeda kako bi se islam trebao integrirati u društvu naprosto ne razumije pravu narav islama. Jer, to je totalitarna ideologija koja, osim cjelovite društvene represije, želi navigirati i ličnim životom pojedinca! Uostalom, postoji vrlo efikasan način da se provjeri je li ideologija totalitarna ili nije. Naprosto sebi postavite pitanje - smijete li je napustiti? To je slučaj sa fašizmom, nije ti dopušteno napustiti fašizam. Nije ti dopušteno napustiti komunističku ideologiju. Nije ti dopušteno napustiti islam. Kazna je smrt. Smiješ napustiti kršćanstvo, judaizam, budizam, možeš ući, pa izaći, pa ponovno ući, ovisno o tome kako te tjera srce - s islamom to nije moguće – dodaje Wilders.

Na pitanje, da sutra postane premijer Holandije, šta bi bila prva stvar koju bi uradio.

- Prva stvar – zaustavio bi masovnu, islamsku imigraciju i pripremio dostupne političke mehanizme za provedbu Nexita i napuštanje Evropske unije. Shodno tome, bilo bi potrebno zatvoriti granice za tražitelje azila i smanjiti poreze za običnog radnika! Isto tako, bilo bi potrebno objasniti svima da u Holandiji postoji granica koja se ne prelazi. Ako poštuješ ustavne zakone i pravne akte ove zemlje, ako cijeniš i uživaš naše slobodarske vrijednosti, ko god da jesi i odakle god da jesi, ova će te zemlja maksimalno štititi!

Pomoći ćemo ti da stekneš dobro obrazovanje, nađeš dobar posao i omogućit ćemo čvrstu mrežu socijalne sigurnosti. Ako prijeđeš tu granicu, ako se drzneš tretirati žene kao građane drugog reda, ako prakticiraš šerijat, ako osakaćuješ svoju djecu, ako participiraš u terorističkim aktivnostima, ako gaziš slobode ove zemlje - strpat ćemo te u prvi avion, skinuti te od holandskog državljanstva i pobrinuti se da više nikada ne kročiš na ovo tlo – kazao je Wilders.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.