open-navfaktor-logo
search
Pojasnili iz aviokompanije
Wizz Air ukida bazu u Tuzli i obustavlja letove na nekoliko destinacija
Wizz Air potvrđuje da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže, saopćeno je iz Wizz Aira.
20.07.2023. u 16:22
get url
text

Iz ove aviokompanije pojasnili su da su spomenutu odluku donijeli zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom.

- Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Ovo faktički znači ukidanje baze Wizz Aira, jer će oba bazna aviona biti izmještena sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

- Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira - navode iz Wizz Aira.

Iz ove kompanije najavili su raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

- Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uvjeti u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo. Izvinjavamo se našim putnicima za neugodnosti koje će ovo izazvati. Sada nam je prioritet osigurati da svi pogođeni putnici budu direktno kontaktirani s jasnim savjetima o njihovim opcijama i se pobrinuti o kolegama i posadi u Tuzli. Privilegovani smo što u Tuzli imamo visoko profesionalan i predan tim te se trudimo da svi oni dobiju prilike u drugim Wizz Air bazama. Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma Sarajevo, Tuzla i Banja Luka - navodi Roland Tischner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Aira Mađarska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.