open-navfaktor-logo
search
1.968 grama
Za 93.192 KM: Porezna uprava prodala oduzeto zlato
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo je 13. jula, u postupku direktne prodaje oduzetog nakita od plemenitih metala, prodao 1.968,50 grama nakita od zlata u ukupnoj vrijednosti 93.191,97 KM.
28.07.2023. u 14:02
get url
text

Direktna prodaja je vršena po grupama/podgrupama i ukupno za sve grupe, bez postavljanja i objave najnižih cijena i bez polaganja depozita.

Komisija za prodaju je shodno odluci Vlade Federacije BiH, prethodno utvrdila najniže cijene grupa/podgrupa i ukupno za sve grupe nakita, koje su predstavljale mjeru u postupku vrednovanja podnesenih ponuda, pa je s tim u vezi prodaja vršena po principu najbolje ponude s najvišom cijenom za svaku pojedinačnu grupu/podgrupu nakita.

Također, shodno Odluci Vlade Federacije BiH, u predmetnoj prodaji mogla su učestvovati samo fizička lica-registrirani zlatari.

Preostala količina neprodanog nakita iznosi 2.048,28 grama zlata i 2.777,96 grama srebra.

Porezna uprava Federacije BiH ističe da će komisija za prodaju usklađivati vrijednost ostatka oduzetog nakita od zlata i srebra, sa berzovnom cijenom i kursom USA dolara, sve u cilju utvrđivanja najboljih najnižih cijena ispod kojih nakit neće biti prodat.

U narednom periodu komisija za prodaju će donijeti odluku o ponovnoj prodaji preostalog nakita od plemenitih metala.

Obavještavaju se pravna i fizička lica, da obavještenja o javnim prodajama koje organizira Porezna uprave Federacije BiH (aukcija, licitacija i direktna prodaja zaplijenjene i oduzete imovine) mogu pratiti na web stranici Porezne uprave Federacije BiH, Facebook stranici i u sredstvima javnog informisanja, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.