open-navfaktor-logo
search
Utvrđeno istragom
Za stradalog muškarca iz Uloga koban bio dim iz neispravnog solunara
Uzrok požara u kojem je poginuo 59-godišnji Slobodan K. iz mjesta Ulog kod Kalinovika je neispravna odvodna cijev od peći, odnosno solunar, utvrdio je tokom uviđaja vještak protivpožarne zaštite, rečeno je Faktoru iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.
10.02.2023. u 16:01
get url
text

Kako nam je kazao portparol ove pravosudne institucije Srđan Vukanović, tokom uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, te da je uzrok smrti ugušenje ugljen monoksidom. 

VEZANI TEKST - U Ulogu izgorjela kuća, vatrogasci pronašli ugljenisano tijelo

Podsjetimo, iz Policijske uprave Foča jutros je saopćeno da je policiji jučer oko 10 sati prijavljeno da je u mjestu Ulog izbio požar u porodičnoj kući, koja je potpuno izgorjela, te da pronađeno ugljenisano tijelo osobe inicijala S. K. 

Kako saznajemo, policiji je požar prijavila jedna od malobrojnih mještanki ovog mjesta, koja je primijetila dim. 

Tokom uviđaja utvrđeno je da odvodna cijev za dim iz peći nije bila priključena na dimnjak, nego je išla u potkrovlje, gdje je stradali sušio meso.

Nastradali muškarac, koji je inače živio sam, vjerovatno je naložio vatru i zaspao, dok ga je trovao dim, da bi u neko doba izbio i požar koji se proširio na ostatak kuće. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.