open-navfaktor-logo
search
Akcija Storage
Zapljena droge u Bosanskoj Gradišci: U toku potraga za krijumčarima
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om RS-a i partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi intenzivne aktivnosti na lociranju i hapšenju osoba koje se dovode u vezu sa velikom količinom opojne droge, oko 460 kilograma marihuane-skank, koja je zaplijenjena na području Bosanske Gradiške.
28.12.2020. u 09:56
get url
text

S obzirom na to da se, prema prikupljenim podacima, ove osobe nalaze u inozemstvu, izvan BiH, bit će pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje na njihovom pronalasku i izručenju u Bosnu i Hercegovinu, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Zaplijenjena količina droge na ilegalnom narko tržištu u zemljama EU-a dostiže cijenu od više od milion eura, te se krijumčarenjem ove droge ostvaruje velika nezakonita imovinska korist. Ovo je jedna u nizu zaplijena velikih količina droge marihuana-skank, u količinama od više stotina kilograma, koje je u ovoj godini u okviru predmeta na kojima radi, Tužilaštvo BiH realiziralo zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i zemalja regiona, saopćili su.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.