open-navfaktor-logo
search
Kobni sukob
Zaštitar nokautirao bivšeg vojnika koji je preminuo od posljedica udarca
Zaštitar Phumphat Tanosingh je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda i suočio se sa suđenjem na Tajlandu
01.11.2019. u 17:19
get url
text
Zaštitar nokautirao bivšeg vojnika
Zaštitar nokautirao bivšeg vojnika

Veteran iz Zaljevskog rata ubijen je jednim udarcem zaštitara na Tajlandu. Bivši major Mike Jones-Mathias (55) bio je na poslovnom putovanju i završio je večeru s kolegama, kada je 17. maja 2018. godine, na povratku u hotel, svratio u bar u Pattaji.

Međutim, u ranim jutarnjim satima je pozvao policiju, samo pet minuta prije nego što je nadzorna kamera snimila trenutak u kojem prima udarac i pada na pod.

Šokantni video prikazan je tokom suđenja, a pokazuje bivšeg oficira tokom sukoba sa dvojicom Tajlanđana. Jedan od njih mu je zadao kobni udarac, oborivši ga na zemlju. Preminuo je kasnije u bolnici u Velsu.

Zaštitar Phumphat Tanosingh je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda i suočio se sa suđenjem na Tajlandu. Međutim, proglašen je nevinim nakon što se branio tvrdnjama da se radilo o samoodbrani, navodeći da je Mike pokušao napustiti bar Mandarin Agogo bez plaćanja računa.

- Znam da moj suprug ne bi napustio bar bez plaćanja računa. Šta se moglo dogoditi da bi onaj udarac učinilo zakonitim – kazala je njegova supruga Veronica, koja je također istaknula da je njen suprug pozvao pomoć još dok je bio u baru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.