open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Zastupnici saglasni da se zabrani smještaj migranata bez odobrenja Vlade KS
Skupština je usvojila prijedlog zastupnika Mahira Devića da se zbog alarmantne situacije oko zagađenja zraka u KS na narednim sjednicama Skupštine  kao redovna tačka bude razmatrana informacija o aktivnostima Vlade KS o ovoj problematici
30.10.2019. u 13:38
get url
text

Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj 14. sjednici, u okviru tačke zastupnička pitanja i incijative, usvojila nekoliko incijativa kojima je zadužila Vladu, ministarstva i kantonalne organizacije i ustanove da postupe po njima. 

Usvojena je incijativa zastupnika Senada Hasanovića upućena prema Univerzitetskom Kliničkom centru Sarajevo za pojednostavljenje administrativnih procedura za pacijente dnevne onkološke klinike koji primaju hemoterapiju. Ocjenjujući ove procedure kao dodatni napor za ove teške bolesnike, incijativa podržava prijedlog da uposlenici UKC obave neke potrebne procedure za ove pacijente.

Podršku zastupnika dobila je i inicijativa da se kupovina sudskih taksi vrati u prostorije Kantonalnog suda. Inicijativu je podnijela zastupnica Bibija Kerla.

Skupštna Kantona Sarajevo je prihvatila incijativu zastupnice Bilsene Šahmana da se zabrani smještanje ilegalnih migranata u napuštene kasarne na području KS bez uključivanja šire društvene zajednice kao i institucija KS, posebno Vlade KS i resornih ministarstava, MUP-a KS i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Vlada i Ministarstvo privrede su obavezani, prema usvojenoj incijativi zastupnika Samira Suljagića, da krenu u realizaciju korištenja obnovljivih izvora energije, tačnije da pokrenu projekat postrojenja za izradu peleta za što je u budžetu KS planirano 4,4 miliona KM.

Skupština je usvojila prijedlog zastupnika Mahira Devića da se zbog alarmantne situacije oko zagađenja zraka u KS na narednim sjednicama Skupštine  kao redovna tačka bude razmatrana informacija o aktivnostima Vlade KS o ovoj problematici, saopćeno je iz Press službe KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.