open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo SBK
Zatražen pritvor za osumnjičenog za trostruko ubistvo u Bugojnu
Narcis Mekić se tereti za ubistvo starice na svirep ili podmukao način, dok okolnosti stradanje dvojice njegovih prijatelja nisu još najjasnije 
28.09.2018. u 17:02
get url
text

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zatražilo je od Kantonalnog suda u Travniku da odredi pritvor Narcisu Mekiću iz Bugojna, koji se sumnjiči da je u noći sa srijede na četvrtak ubio staricu Ankicu Knežević (75), ali i dvojicu svojih drugova Muhameda Meškina (23) i Denisa Seferovića (24). 

Istovremeno, tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju naredio je obdukciju sva tri tijela, kojom će precizno biti utvrđeno na koji način su stradali. 

Podsjećamo, Mekić je uhapšen nakon što su jučer bugojanskoj policiji u samo dva sata razmaka prijavljena dva smrtna slučaja u tom gradu.

Najprije je prijavljen požar u kući u ulici Kovačuša, da bi dva sata kasnije otkriveno tijelo ubijene starice u bugajnskom naselju Jaklić.

Iako se u početku nije sumnjalo u povezanost ova dva slučaja, klupko se ubrzo počelo odnmotavati, te je utvrđeno da su mladići koji su stradali u požaru zajedno sa Mekićem pijančili tu noć u Meškinovoj kući, kao i da su zajedno učestvovali u razbojništvu tokom kojeg je usmrćena starica.

Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo Mekića tereti za ubistvo starice na svirep ili podmukao način, dok okolnosti stradanja dvojice njegovih prijatelja nisu još najjasniji, odnosno nije poznato da li su bili mrtvi i prije požara za koji se sumnja da ga je Mekić podmetnuo.

- Istraga je u toku i nakon što budu prikupljeni svi tragovi i dokazi, te stignu rezultati obdukcije, moći ćemo se izjasniti i o tačnoj kvalifikaciji ovih događaja - kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva SBK Ernesa Beganović.

Iz policije je ranije saopćeno da je privedena i osoba koja se sumnjiči za pomaganje Mekiću nakon krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.