open-navfaktor-logo
search
Kreševo
Završena obdukcija tijela muškarca stradalog u ćumurani, identitet će se utvrditi DNK vještačenjem
Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona naredilo je obdukciju tijela muškarca koji je jučer u poslijepodnevnim satima stradao u ćumurani u mjestu Crnički Kamenik u općini Kreševo, potvrđeno je za Faktor iz te pravosudne institucije.
30.08.2021. u 13:19
get url
text

- Dežurni tužilac izdao je naredbu za pregled i obdukciju nastradalog NN lica. Obdukcija je završena, međutim patolog Tužilaštvu još nije dostavio nalaz i mišljenje. U cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrtno stradale NN osobe, naredit će se biološko - DNK vještačenje. Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je nastradao mladić - kazali su nam iz Tužilaštva SBK.

Kako su nam kazali u policiji, oko 15.35 sati Policijskoj stanici Kreševo prijavljeno je da se u ćumurani u kojoj se proizvodi drveni ugalj nalazi tijelo muškarca.

VEZANI TEKST - Stravična smrt: Muškarac pao u ćumuranu kod Kreševa

 

- Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji, kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je stradao 31-godišnji E. F., budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini ćumurane, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako nezvanično saznajemo, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se morala srušiti ćumurana. 

Ćumurana je u vlasništvu firme "Ajnur-drvo" iz Kreševa koja proizvodi drveni ugalj. Edhem Neradin, vlasnik te firme, za Faktor je ustvrdio da stradali muškarac nije bio njihov uposlenik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.