open-navfaktor-logo
search
MUP BPK
Zbog napada nožem na braću, u Goraždu potraga za visokim plavokosim muškarcem
Policija iz Goražda i dalje traga za nepoznatim muškarcem koji je sinoć nožem povrijedio dvojicu muškaraca u porodičnoj kući u tom gradu, potvrđeno je  u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.
02.12.2022. u 15:44
get url
text

Šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Mirsad Kamenica pojasnio je da su sinoć u 17.44 sati uposlenici Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde prijavili dežurnoj službi Policijske stanice (PS) Goražde da su dovezene dvije osobe s povredama.

- Odmah po zaprimanju prijave, upućena je patrola na lice mjesta i kroz razgovor s povrijeđenima oni su izjavili da je na njihova vrata pozvonilo nepoznato lice koje se predstavilo kao prodavac kompjuterske opreme. Nakon otvaranja vrata on ih je napao nožem i zadao im par udaraca nanijevši im povrede. Također, prilikom udaljavanja je povrijeđenim osobama nastavio prijetiti pištoljem. Povrijeđeni nisu životno ugroženi, a jedan od njih je na posmatranju u Urgentnom centru - precizirao je Kamenica.

Nezvanično, riječ je o dvojici braće.

VEZANI TEKST - Muškarac nasrnuo nožem na dvije osobe u Goraždu

Dodao je da su uviđaj obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK i tom prilikom utvrđeno je da je iz kuće ukradena određena količina novca i jedan ručni sat.

- O događaju je upoznat i dežurni kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo iz člana 289. KZ-a FBiH. Policijski službenici Uprave policije poduzeli su određene taktičko-operativne mjere u cilju pronalaska napadača. U toku je istraga i prikupljanje operativnih podataka, a upoznate su i sve policijske agencije u okruženju u cilju pomoći u razotkrivanju ovog krivičnog djela - naglasio je on dodajući da će po završetku istrage i eventualnog hapšenja počinioca, javnost biti obaviještena.

Prema tvrdnjama napadnutih osoba, riječ o muškarcu kojeg ne poznaju, koji je visok oko 185 centimetara i ima plavu kosu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.