open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
Zbog pokušaja ubistva Adija Nukića uhapšen Kosta Pandurević sa Pala
Kosta Pandurević sa Pala uhapšen je zbog pokušaja ubistva Adija Nukića koje se dogodilo jučer u popodnevnim satima u Lukavici, potvrđeno je Faktoru nezvanično.
20.07.2023. u 14:44
get url
text

On se sumnjiči da je sa više hitaca iz pištolja ispred kafića "Mocca" u Spasovdanskoj ulici u centru Lukavice pogodio Nukića, nanijevši mu teže tjelesne povrede. 

Povrijeđeni Nukić zbrinut je u bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, a potom je prebačen u sarajevski KCUS, gdje je zadržan na liječenju. 

Kako se jučer neposredno nakon pucnjave moglu čuti, napadač je do kafića gdje je pucao prema Nukiću došao na motociklu. Na glavi je imao kacigu. Potom je izvadio pištolj i počeo pucati, a potom je pobjegao u pravcu Jahorine. Prema Nukiću je ispalio najmanje pet hitaca. 

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su, navodeći inicijale osumnjičenog i povrijeđenog, saopćili da je nakon intenzivne potrage tokom noći Pandurević uhapšen, te je u toku njegova kriminalistička obrada.

S mjesta pucnjave u Spasovdanskoj FOTO: RTVIS

On će nakon toga biti predat u nadležnost tužioca Okružnog jabvnog tužilaštrva Istočno Sarajevo, koji će odlučiti o daljim mjerama protiv njega.

Ranjeni Adi Nukić odranije je poznat policijskim i istražnim organima zbog različitih krivičnih djela.

Nedavno je hapšen u akciji kodnog naziva "Rez" zbog krivičnih djela organiziranog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

U ovoj akciji tada su uhapšeni i Elvis Keljmendi, Anel Sejfović i Ajlin Ahmić.

Tužilaštvo BiH tada je saopćilo da se Nukić, između ostalog, sumnjiči i za višestruka postavljanja eksplozivnih naprava na objekte i imovinu, osobama iz suparničkih kriminalnih skupina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.