open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Zbog pucanja na Faću raspisana operativna potraga za Benjaminom Delalićem
Sarajevska policija traga za Benjaminom Delalićem, sinom ubijenog Ramiza Delalića Ćele, nakon pucnjave koja se preksinoć dogodila u ulici Paromlinska u sarajevskom naselju Malta, a čija je meta bio Amir Pašić Faćo, potvrđeno je Faktoru iz izvora bliskog istrazi. 
03.01.2024. u 11:08
get url
text

Pašić je policiji preksinoć oko 21.20 sati prijavio da je Delalić ispred zgrade u kojoj stanuje iz pištolja pucao u njegovom pravcu, ispalivši tri do pet hitaca, te da je bio u društvu sa još dvije osobe.

Iz MUP-a KS ranije je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo po dolasku na mjesto događaja pronašli tragove upotrebe vatrenog oružja, te utvrdili da su oštećena tri vozila - mercedes, renault i citroen, dok povrijeđenih nije bilo.

- O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, uviđajna ekipa obavila je uviđaj, te policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i pronalasku počinioca opisanog krivičnog djela - navodi se u izvještaju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Poznato je da je Pašić nekada važio za "desnu ruku" Benjaminovog ubijenog oca Ramiza Delalića, a donedavno je i sa njim bio u dobrim odnosima, tako da motiv ovog sukoba nije poznat. 

Pašić je za portal Crna Hronika izjavio kako ga je Delalić pozvao telefonom da siđe ispred zgrade i "došao sa dva narkomana, pa su pucali sa 35 metara i pogodili tri vozila", te kazao kako se "to ne radi tako".

I Pašić i Delalić odranije su poznati po učešću u obračunima vatrenim oružjem u Sarajevu.

Istraga je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.