open-navfaktor-logo
search
Saobraćaj
Željeznice FBiH otkazuju vozove za Bihać i Banju Luku
Željeznice FBiH obavjestile su javnost da su, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i regionu izazvane korona virusom, poduzele odgovarajuće mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa i pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini.
AUTOR: Nedim Pobrić
16.03.2020. u 14:36
get url
text

Prema preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju Sarajevo, Željeznice FBiH izvršile su nabavku dodatne zaštitne opreme za svo željezničko osoblje koje dolazi u direktan kontakt s putnicima (blagajnici, kondukteri, vozopratno osoblje.....) i uvele pojačanu dezinfekciju voznih sredstava, željezničkih stanica i perona.

Također, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine privremeno su obustavile međuentitetski saobraćaj brzih putničkih vozova koji saobraćaju na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo kao i jednog para lokalnih putničkih vozova broj 2103 i 2102 koji saobraćaju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj.

Brzi voz broj 714 koji saobraća na relaciji Sarajevo – Bihać otkazuje se od 16. marta, a brzi voz broj 715 koji saobraća na relaciji Bihać – Sarajevo otkazuje se od 17. marta.

Brzi vozovi broj 712/713 koji saobraćaju na relaciji Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo otkazuju se također od 17. marta. Danas, 16. marta brzi vozovi broj 712/713 saobraćaju na skraćenoj relaciji Sarajevo – Maglaj – Sarajevo. Lokalni putnički vozovi broj 2103/2102 koji saobraćaju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj otkazuju se od 17. marta.  Unutrašnji saobraćaj ostalih brzih i lokalnih putničkih vozova će se obavljati do daljneg po redu vožnje.

Privremena obustava će trajati do njenog opoziva. Zahtjeve za povrat novca zbog otkazanih putovanja dostavljaju se Sektoru Kontrole prihoda (033 477 802). Željeznice FBiH će, kako se navodi, pratiti aktuelnu situaciju i u narednom periodu postupati u skladu sa preporukama Kriznog štaba FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.