open-navfaktor-logo
search
New York 
Žena tužila lanac restorana brze hrane, kaže da je žvakala dio prsta umiješanog u salatu
Mušterija je podnijela tužbu protiv lanca restorana brze hrane Chopt zbog salate za koju kaže da je sadržavala komad menadžerovog prsta.
28.11.2023. u 22:19
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

U tužbi koju je u ponedjeljak podnijela Allison Cozzi iz Greenwicha, američka savezna država Connecticut, navodi se da je kupila salatu na lokaciji Chopt u Mount Kisco, u New Yorku, 7. aprila 2023. i dok je jela shvatila da je "žvakala dio ljudskog prsta koji je bio umiješan u salatu i činio dio salate".

Prema tužbi, menadžer u restoranu je slučajno odsjekao komad svog lijevog kažiprsta dok je sjeckao rukolu, piše CBS.

Menadžer je otišao u bolnicu, ali je kontaminirana rukola servirana kupcima među kojima je bila i Cozzi, navodi se u tužbi.

Zapisi zdravstvene službe okruga Westchester pokazuju da je Chopt kažnjen s 900 dolara.

Cozzi je u tužbi navela da je pretrpjela povrede uključujući šok, napade panike, migrenu, kognitivna oštećenja, mučninu, vrtoglavicu i bolove u vratu i ramenima kao rezultat jedenja kontaminirane salate.

Ona traži neutvrđenu novčanu odštetu.

Ovo nije prvi put da je mušterija navodno pronašla ljudski prst u svojoj hrani. Godine 2016., trudna žena iz Kalifornije podnijela je tužbu rekavši da je pronašla krvavi vrh prsta u salati u restoranu Applebee's u Paso Roblesu.

Godine 2012., tinejdžer iz Michigana rekao je da je pronašao prst - uključujući i zglob - kada je zagrizao svoj Arbyjev sendvič s pečenom govedinom.

Godine 2010. žena sa Floride tužila je IHOP nakon što je navodno pronašla odsječeni vrh ljudskog prsta u svojoj zelenoj salati od pržene piletine.

Godine 2005., muškarac je navodno pronašao dio odsječenog prsta upakovanog u pintu smrznute kreme koju je kupio u prodavnici Kohl's Frozen Custard u Sjevernoj Karolini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.