open-navfaktor-logo
search
Predat tužilaštvu
Zenička policija izvršila pretrese na dvije lokacije, uhapšena jedna osoba: Tereti se za više krivičnih djela
Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, danas su u Zenici lišili slobode lice Ć. I. rođeno 1988. godine iz Žepča. 
20.10.2022. u 16:18
get url
text

- Uhapšeni se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela: lažno prijavljivanje, ugrožavanje sigurnosti, organizovanje otpora, neovlašteno posjedovanje ili ugrožavanje javnog reda putem radio ili televizijske stanice, nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje - istakli su iz MUP-a ZDK. 

Ističu da je nad osobom Ć. I. u službenim prostorijama Odsjeka za maloljetničku delikvenciju, kompjuterski kriminal i krivična djela protiv spolne slobode i morala zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiči, nakon čega je danas, u prijepodnevnim satima, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Zenici i jednoj lokaciji u Žepču, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će biti korišteni kao dokaz u daljnjem postupku - pojasnili su. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.