open-navfaktor-logo
search
Novi slučaj
Ženu je gušio, njenu majku udario: Još jedan Mostarac pritvoren zbog nasilja u porodici
Mostarcu Muhamedu M. (28) određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilja u porodici i lakše tjelesne povrede.
18.08.2023. u 18:16
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

VEZANI TEKST - Ženu šakom udarao u glavu, plačući je molila da prestane: Mostarcu određen pritvor zbog nasilja u porodici

- Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je dana 14. augusta oko 12 sati u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., sa kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje malodobne djece, fizički nasrnuo na istu, na način da ju je jednom rukom uhvatio u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način ozlijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne ozljede - saopćeno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Općinski sud u Mostaru je, donoseći rješenje o pritvoru, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

- Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora. Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji s Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela - navedeno je u saopćenju.

I jučer je iz ovog Tužilaštva saopćeno da je određen pritvor zbog nasilja u porodici, ovopga puta Mostarcu Adisu Š. (51). I on je povratnik u činjenju tog krivičnog djela zbog kojeg je bio u zatvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.