open-navfaktor-logo
search
Usvajanje budžeta KS
Zolj za Faktor: Nova vlast požurila je da radi na naopak način
Ističe da se za usvajanje budžeta ne može zakazati hitna sjednica, već to mora biti redovna sjednica i da se zastupnicima uputi Nacrt budžeta da ga mogu pogledati 12 dana prije održavanja sjednice
20.11.2018. u 11:10
get url
text

U Sarajevu je danas održana hitna sjednica novog saziva Skupštine KS na kojoj je trebao biti razmatran Nacrt budžeta za 2019. Aktuelni premijer KS Adem Zolj povukao je Nacrt budžeta sa dnevnog reda sjednice, čime je ona i okončana.

Zolj je za Faktor prije početka sjednice rekao da je zakazana sjednica u suprotnosti sa Poslovnikom.

-Elmedin Konaković je imenovan da predsjedava samo današnjom sjednicom, a trebali su na prošloj, kada su zastupnici položili zakletvu, konstituisati tijela Skupštine. Da Skupština ima predsjedavajućeg, zamjenika, da se formiraju klubovi zastupnika i potrebne komisije. Ovo što sada rade nabrzinu, mnogi zastupnici su iznenađeni. Mi smo po slovu zakona pripremili sve za usvajanje Nacrta budžeta, a nova vlast je požurila da to uradi na naopak način - rekao je Zolj.

Ističe da se za usvajanje budžeta ne može zakazati hitna sjednica, već to mora biti redovna sjednica i da se zastupnicima uputi Nacrt budžeta da ga mogu pogledati 12 dana prije održavanja sjednice.

-Novoj vlasti se žuri, ali ne znam zbog čega. Ranije su rekli da će sve raditi temeljito i po zakonu - naveo je Zolj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.