open-navfaktor-logo
search
Opozicioni lider
Advokat Nikole Sandulovića: Vučić ga uhapsio i prebio zbog polaganja cvijeća na grob Adema Jašarija
Lider Republikanske stranke u Srbiji Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara i kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno prebijen u prostorijama Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).
05.01.2024. u 13:44
get url
text

VEZANI TEKST - Pokušaj likvidacije Vučićevog protivnika: Odvela ga BIA, čini se da je otrovan, paraliziran je, kćerka u šoku...

Nakon hapšenja odveden je u prostorije BIA-e, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata.

Nekoliko puta je padao u nesvijest da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

- Snimali su ga dok su ga tukli i te snimke su slali nekome. On je uhapšen i prebijen zbog snimka na društvenoj mreži X (bivši Twitter), na kome se vidi kako polaže vijenac na spomenik porodice Jašari na Kosovu. On je optužen za širenje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, a zapravo uhapšen zbog toga što je položio cvijeće na grob Albanca. Bez obzira na to šta ko misli o Jašariju, kao i svaki drugi građanin Srbije, tako i Sandulović ima pravo na svoje mišljenje. Pri tome, snimak je star godinu ili dvije. Sve ovo je urađeno po Miloševićevom receptu, kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja. U isto vrijeme kada je Sandulović uhapšen i brutalno prebijen, režimski mediji su pokrenuli kampanju protiv njega - kaže advokat Čedomir Stojković.

Sandulović je potom pušten kući, gdje je odvezen ambulantnim kolima, ali je kasnije ponovo uhapšen i odveden u Okružni zatvor u Beogradu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. 

Poslije toga trebalo bi da bude priveden u Niš, gdje se nalazi tužilaštvo u kom treba da bude saslušan, a koje je izmješteno sa Kosova.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.