open-navfaktor-logo
search
"Prst u oko SAD-u i EU"
Advokat Stojković podnio prijavu protiv Radoičića i još 30 osoba zbog terorizma: Znamo taj metod isproban u BiH
Srbijanski advokat Čedomir Stojković podnio je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu zbog terorizma protiv Milana Radoičića, organizatora paramilitarne organizacije koja je učestvovala u oružanom sukobu u selu Banjska na Kosovu, i još najmanje 30 NN lica.
04.10.2023. u 14:47
get url
text

Stojković je dodao da su prijavom, zbog terorizma u pomaganju, obuhvaćena i NN lica iz Ministarstva unutrašnjih poslova zaposlena u Kopnenoj zoni bezbednosti i NN lica zaposlena na visokim funkcijama u sigurnosnoj strukturi Srbije.

On je na konferenciji za novinare nakon podnošenja krivične prijave istakao da nema nikakve sumnje da je paramilitarna organizacija naoružana velikom količinom ilegalnog oružja, koje inače može da posjeduje samo Vojska Srbije prema zakonima Srbije - teroristička organizacija.

Stojković je ocijenio da nema sumnje ni da konvoj sa više od 20 vozila prepunih naoružanja može da pređe "bilo koju granicu, a naročito najčuvaniju granicu sa Kosovom, odnosno Kopnenu zonu bezbednosti" bez dozvole vlasti u Srbiji.

Stojković je upitao šta će se dogoditi ako zbog pasivnosti i inercije Srbije, koja odbija da pohapsi tu paramilitarnu organizaciju, po istom principu počnu da se naoružavaju neke druge manjinske grupe u Srbiji, "i proglase da srbijanski predsednik Aleksandar Vučić sporovodi teror nad Bošnjacima u Sandžaku, nad Albancima u Preševskoj dolini, nad Mađarima u Vojvodini ili nad Srbima u Beogradu".

On je ocijenio da je vrijeme paramilitarnih vojnih formacija umrlo sa bivšim predsjednikom Srbije i Jugoslavije Slobodanom Miloševićem i naglasio da se to vrijeme ne smije vratiti.

Stojković je ocijenio da je puštanjem Radoičića na slobodu, Srbija, "odnosno Aleksandar Vučić, koji kontroliše i ima značajan uticaj na pravosuđe u Srbiji, gurnuo prst u oko cijeloj međunarodnoj zajednici, a naročito Evropskoj uniji i Sjednjenim Američkim Državama".

- Ovo što se sada događa je isto što se dešavalo Srbiji i Jugoslaviji početkom devedesetih godina. Beograd je i tada formirao paramilitarne grupe, a jednu od njih je formirao i Vojislav Šešelj, politički otac Aleksandra Vučića. Mi znamo otkud ta mantra i taj metod koji je isproban u Bosni i Hercegovini - zaključio je Stojković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.