open-navfaktor-logo
search
Rifatbegović potvrdio
Čelni čovjek bolnice u Novom Pazaru nije pozdravio kolegu iz Tuzle na odlasku
Ljekari i medicinski tehničari s Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla danas se vraćaju iz Sandžaka, gdje su u prethodne dvije sedmice pomagali kolegama u Općoj bolnici u Novom Pazaru u njihovoj borbi s koronavirusom.
24.07.2020. u 11:08
get url
text
Dr. Zijah Rifatbegović: Na čelu tima UKC-a Tuzla
Dr. Zijah Rifatbegović: Na čelu tima UKC-a Tuzla

Neugodno iznanađenje šefu tuzlanskog tima dr. Zijahu Rafatbegoviću bio je oproštaj s čelnim čovjekom novopazarske bolnice dr. Mirsadom Đerlekom.

- Kolega je bio je na "važnom" sastanku koji nije mogao prekinuti i putem sekretarice se zahvalio i poželio nam sretan povratak. Ja sam se uljudno zahvalio na gostoprimstvu i zamolio sekretaricu da mu prenese naše pozdrave i zahvalnost. Ja to ne bih niti spominjao, međutim doc. dr. Šefćet Hajrović, šef hiruških grana, bio je iznenađen i razočaran tim postupkom i odmah je reagovao - kaže za Faktor dr. Rifatbegović.

Mirsad Đerlek  FOTO: Blic

VEZANI TEKST - U operaciji zaraženog pacijenta u Novom Pazaru učestvovao i prof. dr. Zijah Rifatbegović iz Tuzle

Pored šefa medicinskog tima, hirurga dr. Zijaha Rifatbegovića, s UKC-a Tuzla u humanoj misli u Sandžaku bili su i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

- Ja taj postupak kolege nisam doživio tragično, ali je bilo iznenađenje da se nije izašao na minut da se pozdravimo. Mi u timu nosimo prekrasne utiske i taj nam gest ne može pokvariti dojam koji nosimo za čitav život - zaključio je dr. Rifatbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.