open-navfaktor-logo
search
Obraćanje javnosti
Đukanović: Zvona koja smo danas čuli su znak upokojenja misiji SPC-a u Crnoj Gori
Na Cetinju smo danas svjedočili velikoj sramoti SPC-a i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj historiji crnogorske države, i jednako tako u historiji ukupnog pravoslavlja, saopćio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u obraćanju javnosti.
05.09.2021. u 12:10
get url
text

- Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je osigurala nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore. Samo čovjek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog. Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u historiji Crne Gore - kazao je on.

Prema njegovim riječima, mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države.

- O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nisu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa sigurnosti Crne Gore - istakao je Đukanović.

Pirova je, kako kaže, ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore, piše portal CDM.

- Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC-a na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC-a i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu - zaključio je Đukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.