open-navfaktor-logo
search
Divljali navijači
Epilog nereda u Splitu: Tri policajca povrijeđena, uhapšena 51 osoba
AUTOR: Autor: Jutarnji.hr
04.04.2024. u 08:06
get url
text
Nakon nereda
Nakon nereda
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL
Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila ljekarsku pomoć, izvijestila je policija.
Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1.
Nakon završetka fudbalske utakmice, iza 21 sat, grupa domaćih navijača nedopušteno je utrčala u teren u cilju napada na gostujuće igrače i navijače.
- Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine - saopćila je policija.
U saopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene baklje, boce, kamenje i druge predmete.
- U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su ljekarsku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo - navodi se saopćenju objavljenom poslije ponoći.
U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.
Policijski su službenici bili uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.
Oko 22:30 sati stanje se smirilo, a tokom noći policijski službenici nastavili su nadzor javnih površina kako bi prevenirali moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba, prenosi Jutarnji.hr.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.