open-navfaktor-logo
search
MUP potvrdio
Hapšenja zbog zločina na Ovčari, policija upala u kuće Srba u selu kod Vukovara
Na području Vukovarsko-srijemske županije policija privodi osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.
07.10.2020. u 19:25
get url
text

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da policija provodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

- Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom te Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije - izvijestila je Mandić. 

U MUP-u kažu da će više informacija javnosti moći dati "po dovršetku svih radnji".

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su da su uhapšeni mještani Negoslavaca, sela kod Vukovara u kojem je većinsko srpsko stanovništvo, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima. 

Prema neslužbenim informacijama, uhapšeno je najmanje osam osoba.

Kako piše portal Srbi.hr, većina mještana je mirno privedena na razgovor, dok je prilikom hapšenja dvojice Negoslavčana izvršen kompletan pretres kuće, a oni su odvedeni s lisicama na rukama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.