open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Ispred sjedišta HDZ-a priveden maloljetnik koji je nosio molotovljev koktel, oružje sa ekserima i nož
Službenici Policijske uprave zagrebačke u poslijepodnevnim satima priveli su maloljetnog mladića koji je sa sobom imao zapaljiva i eksplozivna sredstva na protestima ispred sjedišta HDZ-a.
10.09.2022. u 19:57
get url
text

Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su da je tokom osiguranja javnog protesta priveden maloljetnik za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete, a koji je tokom primjene policijskih ovlasti pružio aktivan otpor.

 

Kako piše Jutarnji.hr, uz uporabu sredstava prisile osoba je privedena u službene prostorije te su kod njega pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo - bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jedna improvizirana naprava sa ekserima, a za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje povreda.

Inicijativa "Slobodni zajedno" organizirala je u subotu protest ispred sjedišta HDZ-a u Zagrebu, tražeći ostavku Vlade i vanredne izbore, pri čemu su se mogle čuti i poruke koje nemaju veze s proklamiranim ciljem - protiv uvođenja eura, rodne ideologije ili Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), prenosi Index.hr.

Protest je organiziran nakon izbijanja afere s velikom pljačkom u Ini, a organizatori su poručivali da "Vladi treba dati otkaz" zbog te i niza drugih korupcijskih afera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.