open-navfaktor-logo
search
Horor u Hrvatskoj
Izudarao ga je sjekirom, besvjesno tijelo odvezao na oranicu, pucao mu u glavu, pa ga bacio u bunar
Iz policije podsjećaju da su 4. juna zaprimili prijavu o nestanku 48-godišnjaka te da je poduzeto niz mjera kako bi se nestala osoba pronašla.
AUTOR: Jutarnji.hr
19.06.2024. u 13:28
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u srijedu da je privela 30-godišnjaka kojega sumnjiči da je u Bošnjacima, nedaleko od Županje, 48-godišnjeg čovjeka izudarao sjekirom, pucao mu u glavu i tijelo bacio u bunar gdje je pronađeno prije dva dana.
- S obzirom na to da je iz utvrđenih činjenica proizlazilo da je na štetu 48-godišnjaka počinjeno krivično djelo, policijski službenici su poduzeli mjere traganja za počiniteljem te je 18. juna u službene prostorije priveli 30-godišnjaka iz Bošnjaka, gdje je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teškog ubistva - saopćila je policija, piše Jutarnji.hr 
Dodaju da su na osnovu sudskog naloga pretražili dom i druge prostorije koje koristi osumnjičeni gdje su pronašli i oduzeli "predmete izvršenja krivičnog djela". Potom je pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u porodičnoj kući proveden i uviđaj.
Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u saradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Vukovaru, potvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak počinio krivično djelo teško ubistvo 48-godišnjaka tako što mu je oko 1.40 sati 31. maja u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu.
Potom je 48-godišnjaka u besvjesnom stanju odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je upucao u glavu iz puške koju je nezakonito posjedovao i tijelo bacio u bunar.
Iz policije podsjećaju da su 4. juna zaprimili prijavu o nestanku 48-godišnjaka te da je poduzeto niz mjera kako bi se nestala osoba pronašla. Potraga je završila kada je građanin pronašao tijelo 48-godišnjaka 17. juna u bunaru na oranici u Bošnjacima i o tome obavijestio policiju.
Potom je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici dr. Juraj Njavro obavljena identifikacija i obdukcija mrtvog tijela.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.