open-navfaktor-logo
search
Vinkovci
Kabina kamiona završila u sobi djevojčice, otac razvalio vrata da dođe do nje
U Vinkovcima u Hrvatskoj jutros se dogodila nesvakidašnja saobraćajna nesreća, kada je kamion sletio s ceste i zabio se u kuću, tačnije u dječju sobu u kojoj je spavala 14-godišnja djevojčica.
07.02.2024. u 20:10
get url
text
Kamion uletio u kuću u Vinkovcima
Kamion uletio u kuću u Vinkovcima

Sve se dogodilo u zoru, oko 6.20 sati, kada je vozač, nakon što je skrenuo ulijevo, tegljač s prikolicom zabio u porodičnu kuću, piše Index.

Cijela kabina kamiona završila je u sobi djevojčice. Krevet joj je odguran na drugu stranu sobe, ali pukom srećom, nije zadobila povrede opasne po život.

Hospitalizirana je u vinkovačkoj bolnici, gdje su joj konstatovane lakše povrede, a vozaču slomljen nos.

Prizori su stravični, a RTL-ov reporter razgovarao je s vlasnikom kuće Markom Miškićem.

- Šta da vam kažem, neopisivo i jezivo. Probudio sam se i išao popiti kafu. Prvo sam pomislio da je puklo staklo, a onda se zatresla i kuća. Da nije bio potres, pomislio sam. Nije prošao minut, moja gospođa dolazi i govori: dolazi, srušio se krov. Ma nemoguće, pomislio sam. Kada sam došao gore, nisam mogao otvoriti vrata. Razvalio sam vrata kako bih došao do djeteta koje je spavalo u svojoj sobi. Odvukao sam je van, no kada sam pogledao, to nije pao krov, već je kamion uletio u kuću - kazao je Marko Miškić.

Dodao je da je djevojčici zašivena glava, žali se da je boli slezena i da ostaje u bolnici da se vide sve pretrage.

- Ona je samo rekla: "Mama, curi mi krv". To je za nju bio šok. Bila je tu, doživjela je to - kazao je za RTL Miškić.

Saobraćajnu nesreću prouzročio je 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, potvrdila je policija po završetku uviđaja.

Utvrđeno je da se vozač nije kretao sredinom obilježene saobraćajne trake. Vozilo je pomaknuo ulijevo, prešao je preko lijeve trake i bankine, sletio na zelenu površinu i udario u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, a potom u ogradu kuće 86-godišnjakinje te u zid kuće 43-godišnjakinje.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnjaka, kojem je uručen prekršajni nalog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.