open-navfaktor-logo
search
Teški trenuci
Kavazović uputio saučešće Khameneiju: Mi danas tugujemo s vama i vašim narodom
AUTOR: Mina
20.05.2024. u 10:24
get url
text
Husein ef. Kavazović
Husein ef. Kavazović
FOTO: Mina
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je vrhovnom lideru Islamske Republike Iran Seyyedu Aliju Hosseini Khameneiu saučešće povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Ebrahima Raisija, ministra vanjskih poslova ove zemlje Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika.
- Poštovani i uvaženi Ajetolahu Khamenei,
esselamu alejkum,
u ovim teškim trenucima za Islamsku Republiku Iran i njen narod, želim Vam izraziti svoje saučešće i saučešće pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Nj. E. Ebrahima Raisija i ministra vanjskih poslova Nj. E. Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika.
Cijeli jučerašnji dan smo sa strepnjom i uz dove čekali vijesti iz bratskog Irana i nadali se dobrim vijestima. Ali, Allahovo određenje se ne može izbjeći i mi smo svi Njegovi i Njemu se vraćamo. Zadovoljni smo s onim što je On odredio, iako naša srca nose tugu.
Vaša Eminencijo,
mi danas tugujemo s Vama i Vašim narodom i dovimo za merhume i njihove porodice. Uz dove Uzvišenom Allahu da nastradalim podari svoju milost, njihovim porodicama sabur a narodu Irana dostojanstvo u boli, ja Vas iskreno selamim -napisao je reisu-l-ulema Kavazović. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.