open-navfaktor-logo
search
Novi gaf
Kolindino izvrtanje prošlosti vraća se kao bumerang: Do 1999. se nije smjela spominjati Hrvatska!?
Posljednji slučaj manipulacije činjenicama predsjednica Hrvatske demonstrirala je jučer tijekom posjete 54. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini
15.09.2019. u 20:07
get url
text

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarević napravila je veliki broj gafova u javnom prostoru, a da joj nije strano ni izvrtanje činjenica samo da bi, u populističkoj maniri, zadovoljila određenu publiku demonstrirala je još jednom.

Posljednji slučaj manipulacije činjenicama, piše Index.hr, predsjednica Hrvatske demonstrirala je jučer tijekom posjete 54. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini.

Naime, predsjednica je zaželjela pjesmu "Došel bum doma sel si bum pod brajde", za koju je utvrdila da su je "pjevali s vojnicima u Afganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojoj domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje".

No pjesma "Pod Bradje" autora Rajka Suhodolčana, prema podacima koje navodi ZAMP, nastala je 1999. godine.

I možda je u ovom slučaju riječ o nezgodnom gafu predsjednice, koja se malo previše zanijela u trenutku u kojem je još jednom htjela podsjetiti prisutne na patnje hrvatskog naroda, piše Index.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.