open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Načelnik policije u Splitu podnio ostavku jer mu je sin pretukao mladića kojem se bore za život
Slobodan Marendić je u svom saopćenju dodao "kako vjeruje da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a"
AUTOR: Faktor/Index.hr
07.04.2024. u 09:42
get url
text
Slobodan Marendić
Slobodan Marendić
Načelnik Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, Slobodan Marendić, podnio je ostavku nakon što je jedan od trojice njegovih sinova pretukao muškarca kod noćnog kluba u Splitu.
Žrtva premlaćivanja se u splitskoj bolnici bori za život, piše Index.hr.
- Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske županije. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško povrijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost. S obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti. Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se lično ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave - navodi Marendić u svom saopćenju.
Dodao je "kako vjeruje da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a".
- Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave - stoji u saopćenju Marendića.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.