open-navfaktor-logo
search
Vučićev odgovor
"Nemam dokaze da Tačijeva grupa "b13" sprema krvavu jesen, ali će biti incidenata"
Također je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava
08.08.2019. u 21:07
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, Džon Bolton neće doći u posjetu Beogradu i Prištini, kao što su mediji pisali.

-Mislim da neće doći. Razmišljao je da posjeti Beograd i Prištinu, ali zbog izbora nema s kim da priča u Prištini, rekao je on gostujući na TV Prva.

Vučić je kazao da je Bolton čovjek koji ne gubi vrijeme i koji ima obaveza na pretek.

Na pitanje da li ne dolazi dok se takse ne ukinu, on je rekao da se svakako američka administarcija zalaže za ukidanje taksi na čemu im je zahvalan.

-Ali, ne mislim da je to jedini razlog. Postavlja se pitanje šta bi mogao da dobije dolaskom u Prištinu. Sa kim da razgovara u Prištini, koga sada da pronađe kao adekvatnog sagovornika, rekao je on dodajući da ne može da govori u Boltonovo ime, ali da je to logična analiza.

 Vučić je rekao da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu, ali da neće biti realizovanja plana "b13", o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Povodom navoda obavještajnih službi da Tačijeva grupa "b 13" sprema krvavu jesen i napade na sjeverni dio Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je rekao da on nema dokaze za tako nešto.

-Ja nemam dokaze za tako nešto, ne isključujem mogućnost različih incidenata, pokušaja.. Neće se to dogoditi, možda napad, ali nećemo tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom, poručio je Vučić.

On je ponovio da je cilj kosovskih Albanaca da ovdje ovladaju prostorom sjevernog dijela Kosova i to im je strateški cilj.

-Čeka nas teška jesen po pitanju Kosova, upozorio je , navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razumije da takse ne mogu da opstanu.

Također je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

Istakao je i da ima problema sa snabdjevanjem Srba, kao i bezbroj drugih problema koje treba svakodnevno rješavati.

-Neko mora da brine svakoga dana. Očekuju nas i teški razgovori sa zapadnim predstavnicima- naveo je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.