open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Nesavjesni otac maloljetnog sina na autoputu učio da vozi
Upozoravaju se svi učesnici u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge učesnike u saobraćaju, zaključuju iz PU vukovarsko-srijemske
28.08.2019. u 18:56
get url
text

Na autoputu Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba kod odmorišta Rastovica jučer su policajci zaustavili vozilo u kojem se nalazio 15-godišnjak Babine Grede, koji je vozio automobil bez položenog vozačkog ispita, a pored njega je sjedio njegov 42-godišnji otac.

- S obzirom na to da je utvrđen prekršaj iz člana 216. st.1. Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama, protiv maloljetnika slijedi podnošenje Optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb, dok je ocu na mjestu događaja izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 229. st.2., kažnjiv po stavu 6., istog člana, Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna – saopćeno je iz PU vukovarsko-srijemska.

Otac je, kako ističu iz policije, bio dužan dužan poduzeti mjere roditeljske brige, te ni u kom slučaju nije smio dozvoliti da sin vozi automobil.

- Upozoravaju se svi učesnici u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge učesnike u saobraćaju – zaključuju iz PU vukovarsko-srijemske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.