open-navfaktor-logo
search
Gordan Grlić Radman
Nove optužbe za Milanovića: Tek prije godinu otkrio Hrvate u BiH, a sada se nudi za njihovog spasitelja
Saborska parlamentarna većina podržava moguće pridruživanje Finske i Švedske NATO-u, a izjave Zorana Milanovića o blokadi proširenja nanose veliku štetu ugledu i vjerodostojnosti Hrvatske, ocijenio je u utorak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i nazvao hrvatskog predsjednika "izdajnikom" i "rušiteljem vlade". 
03.05.2022. u 19:23
get url
text

VEZANI TEKST - Plenković opleo po Milanoviću: On je proruski čovjek, Komšićev jaran, licemjeran je...

- Teze (predsjednika Zorana Milanovića) nanose veliku vanjskopolitičku štetu Hrvatskoj, sramote nas u međunarodnoj zajednici, a budući da dovodi u direktnu vezu pitanje rješavanja položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, također štete i Hrvatima u BiH - istakao je Grlić Radman nakon sastanka vladajuće koalicije.

- Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske kao visokorazvijenih zemalja kad su u pitanju vladavina prava i demokratija, poštivanje ljudskih prava i smatra da će njihovo članstvo u NATO-u pridonijeti jačanju kolektivne odbrane i sigurnosti, rekao je ministar. 

Milanovićeve izjave o tome da će "kao đavao grešnu dušu progoniti svakog zastupnika koji bude bio za'' ili da su "izdajnici", Grlić Radman smatra autoritarnim i autokratskim i kaže da ga podsjećaju na komunistička vremena. Dodao je da Milanović "srozava reputaciju i vjerodostojnost Hrvatske i u očima međunarodne zajednice stvara njezinu percepciju kao incidentne države". 

Pogrešno je vezivati ulazak Finske i Švedske u članstvo u NATO-u s pitanjem Hrvata u BiH, istaknuo je dodavši da tamošnjim Hrvatima to samo odmaže.

VEZANI TEKST - Milanović: Izdajnik je ko glasa za primanje Švedske i Finske u NATO bez izborne reforme u BiH

Grlić Radman je kazao da je Milanović tek prije godinu dana otkrio Hrvate u BiH, a sada se nudi za njihovog "spasitelja", prenosi Hina.

- Štaviše, u svojoj vladi imao je ministricu (Vesnu Pusić op.a.) koja je govorila da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, podržavao je građanski koncept BiH i nije prepoznavao potrebe Hrvata u toj državi. U ključnim trenucima se ponašao kao izdajnik, izdajnik-prevarant, u trenucima kada se trebalo snažno založiti za ravnopravnost Hrvata i za promjenu izbornog zakona... - rekao je Grlić Radman iako je netom prije rekao da je etiketiranje izdajnikom komunistička baština.

Ujedno je optužio Milanovića da ne odustaje od svojih proruskih stavova iako je hrvatski predsjednik ranije danas rekao da je Rusija agresor u Ukrajini i da nije na njezinoj strani.  Ministar je na kraju poručio da je "bitno da javnost zna da je ovo aktivni rad na rušenju hrvatske vlade i svega onog što je hrvatska vlada učinila do sada".

- Mi ćemo se snažno politički i svim pravnim sredstvima tome oduprijeti - zaključio je, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.