open-navfaktor-logo
search
Tijelo djevojčice još nije pronađeno
Oglasilo se tužilaštvo o obdukcionom nalazu brata ubice Danke Ilić iz Srbije: Evo šta traže i zbog čega
Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili djevojčicu u pritvoru su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Za pomaganje u zločinu osumnjičen je i Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića
AUTOR: Faktor/Nova.rs
25.04.2024. u 15:14
get url
text
Više javno tužilaštvo u Zaječaru u Srbiji, nakon tri dana razmatranja obdukcionog nalaza preminulog Dalibora Dragijevića iz Zlota, brata Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, oglasilo se saopćenjem o njegovoj smrti.
- Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnijelo prijedlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi sa slučajem - saopćilo je Tužilaštvo, prenosi Nova.rs.
To zapravo znači da će istragu protiv osumnjičenih policajaca, koji su odgovorni za smrt muškarca, voditi neko drugo Više javno tužilaštvo.
Dalibor Dragijević bio je osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni tijelo Danke Ilić.
Dejan Dragijević se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem automobilom udario djevojčicu, a potom su je usmrtili.
Sedmičnik Radar je nedavno otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne povrede koje je imao na tijelu.
Ipak, policija je u saopćenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, te da mu je kobnog 6. aprila pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mjesta mogla samo da konstatuje smrt.
Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni tijelo djevojčice.
Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili djevojčicu u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković. Za pomaganje u zločinu osumnjičen je i Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića.
Uslijedila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju.
Međutim, austrijska policija saopćila je da je utvrđeno da dijete sa tog snimka nije Danka Ilić.
Dan kasnije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je da je Danka Ilić ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin.
Međutim, tijelo Danke Ilić do danas nije pronađeno.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.