open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Osmerica hrvatskih i afganistanski državljanin uhapšeni zbog krijumčarenja migranata
Jutros je na području osječko-baranjske, primorsko-goranske, zagrebačke te krapinsko-zagorske policijske uprave uhapsila više osoba, a na području Zagreba, Rijeke i Osijeka su pretražene prostorije kojima se te osobe koriste.
01.02.2021. u 18:51
get url
text

Uhapšena su dvojica 19-godišnjaka, dvojica 20-godišnjaka, 21-godišnjak i trojica 22-godišnjaka, svi hrvatski državljani, te 19-godišnji strani državljanin, inače tražitelj međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj.

- Svi su osumnjičeni su prije tri mjeseca nezakonito preko državne granice prevezli najmanje 60 stranih državljana, nezakonitih migranata. Migrante su preko granice prebacivali tako što je osumnjičeni 19-godišnjak (tražilac međunarodne zaštite) na području Banovine i istočne Slavonije pronalazio osobe koje su nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušle u Hrvatsku, dok su uhapšeni hrvatski državljani organizirali njihov prijevoz prema Sloveniji i drugim državama članicama EU. Procjenjuje se da su na navedeni način stekli nezakonitu materijalnu korist od najmanje 150.000 kuna - saopćeno je iz MUP-a Hrvatske.

Prilikom pretresa kod jednog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno 650 grama marihuane, 11 grama sjemenki indijske konoplje, dvije precizne vage i dvije drobilice za marihuanu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva deveterica će, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, a protiv jednog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, biti pritvoreni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.