open-navfaktor-logo
search
Izbori u Hrvatskoj
Plenković nakon pobjede: Trebamo vladu koja baštini Tuđmanove vrijednosti
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u obraćanju u izbornom štabu nakon pobjede na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj poručio je kako je riječ o velikoj pobjedi i podršci birača, te ogromnoj obavezi o kojoj će voditi računa svakoga dana mandata u rješavanju izazova koji su pred Hrvatskom.
06.07.2020. u 08:03
get url
text

VEZANI TEKST - Preliminarni rezultati: HDZ-u 68, SDP-u 43 mandata u Saboru

- Ovakva podrška većine hrvatskih birača za nas je ogromna obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa. Vodit ćemo računa jer Hrvatska treba rješenja za privredu, javno-zdravstvene izazove, za jačanje demokratije, jačanje institucija, jačanje ljudskih prava, manjinskih prava - rekao je Plenković.

Dodao je da Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, navodi Hina.

- U proteklim godinama postavili smo HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on (Franjo Tuđman) oduvijek stavljao i oduvijek želio. Ova transformacija dobila je svoju podršku i na unutarstranačkim i danas na parlamentarnim izborima. I zato znamo da smo na ispravnom putu i za vrijednosti i napredak Hrvatske - istaknuo je Plenković.

Plenković je u izborni štab došao praćen pjesmom "Eye of the tiger" iz filma "Rocky", a u obraćanju je zahvalio svima na rezultatu i pobjedi HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Zahvalu je uputio svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališta i dali svoj glas: "Bilo da su ga dali nama, koji smo dobili većinsko povjerenje, bilo da su ga dali nekim drugim strankama za koje su smatrali da imaju najbolja rješenja za Hrvatsku. To je ono što je demokratija - iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska".

- Ovakav rezultat, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego obavezuje. Obavezuje jer smo imali težak mandat, pun iskušenja iza nas, a izazov koji su pred nama su izgledno još i veći - dodao je Plenković.

Takve okolnosti, naglasio je, zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost.

- Zahtijevaju i odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati i u našem programu i u ljudima koji su bili na kandidatskim listama - istaknuo je prvi čovjek HDZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.