open-navfaktor-logo
search
Uhapšen u BiH
Podignuta optužnica protiv srbijanskog policajca osumnjičenog za ubistvo Ervina Ćelahmetovića u Priboju
Više javno tužilaštvo u Užicu podiglo je optužnicu protiv policajca Igora Avramovića (24), kojeg terete za teško ubistvo Ervina Ćelahmetovića 21. maja ove godine u kafiću u Priboju.
22.11.2023. u 14:04
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog pomaganja u bjekstvu: Uhapšeni otac i djevojka policajca koji je u Priboju ubio Ervina

On se sumnjiči da je bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem usmrtio Ćelahmetovića.

Kako je tužilac naveo u optužnici Avramović je Ćelahmetoviću, koji je sjedio na barskoj stolici za šankom, prišao bez ikakvog razloga i unio mu se u lice, nešto rekao i čelom ga udario u glavu. Zatim ga je dva puta pesnicom udario u vrat, onda mu glavu priljubio za šank i još jednom udario pesnicom u lice, nakon čega je Ćelahmetović pao sa stolice na pod i izgubio svijest. Prevezen je u pribojsku bolnicu, ali je nakon ukazane pomoći preminuo od zadobijenih povreda opasnih po život.

Igor Avramović je pobjegao iz kafića i Priboja i uz pomoć prijatelja prešao je u BiH, gdje je uhapšen i izručen Srbiji po prethodno raspisanoj potjernici. Sada se nalazi u pritvoru u Užicu i tužilaštvo je zatražilo da mu se produži zbog opasnosti od bjekstva, jer je zaprijećena kazna viša od deset godina i zbog uznemirenja javnosti, jer je u višenacionalnoj sredini bez ikakvog razloga i povoda lišio života Ervina Ćelahmetovića, koji je pripadnik druge nacionalnosti.

Osim Avramovića u ovom slučaju optuženi su i policajka Natalija Gazdić (22), Mihailo Stojkanović (26) i Milo Aranitović (65) za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, jer su ga nakon napada u kafiću naizmjenično vozili i koordinirali informacije do granice sa BiH.

Prema optužnici, Stojkanović je nakon napada izveo iz kafića Igora Avramovića, koji je sa Natalijom Gazdić otišao odatle svojim vozilom u trenutku kada je stizala interventna policija. Kada su dobili informaciju da je Ćelahmetović preminuo u bolnici, Avramovića je Natalija u gepeku svoga vozila prebacili do mjesta Uvac, gdje ga je čekao Aranitović i prevezao do kamenog mosta na rijeci Uvac, koji je on pješke prešao i tako nelegalno napustio Srbiju. Sa druge strane granice ga je čekala Natalija, koja ga je povezla ka mjestu Štrpci, gdje su Igora čekali roditelji i odvezli dalje.

VEZANI TEKST - U Trebinju uhapšen srbijanski policajac osumnjičen za ubistvo Ervina Ćelahmetovića u Priboju

U predistrazi Natalija Gazdić je priznala krivično djelo, dok su se Avramović, Stojkanović i Aranitović do sada branili šutnjom. Svjedok iz kafića, koji je bio pored Ćelahmetovića za šankom, ispričao je da je Avramović oštećenog dva puta pitao, "šta je problem", unoseći mu se u facu, ali da mu Ervin nije ništa odgovorio i tada ga je udario, prenosi Nova.rs.

Inače, prema zakonu za teško ubistvo je propisana kazna od deset do 20 godina zatvora ili doživotna, a za klasično ubistvo je kazna od pet do 15 godina zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.