open-navfaktor-logo
search
Novi Pazar
Pojavila se žena koja tvrdi da je treća supruga rahmetli Muamera Zukorlića: Tražila nasljedstvo?
Srbijanskim medijima danas se šire navodi kako je rahmetli muftija i bivši lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić imao i treću suprugu. Prema njihovim navodima radi se o poznatoj novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin.
23.05.2022. u 14:00
get url
text

Mediji su, također, objavili kako je ona zatražila dio nasljedstva rahmetli muftije.

No ovo nije prvi put da se njeno ime vezuje za Zukorlića. Naime, mediji su već ranije spekulirali o ljubavnoj vezi između njih.

I u Novom Pazaru, navode srbijanski mediji, pričalo se u čaršijskim krugovima o njihovoj vezi, no Belkisa i rahmetli muftija nikada nisu u javnosti viđeni zajedno.

Nakon pisanja medija iz porodice se jedino oglasila Elma Elfić Zukorlić koja je na svom Instagram nalogu navela da joj je žao što se danas ne govori o doprinosu koji je rahmetli muftija i njegov tim diprinio regionu tokom prethodnih decenija, već se o njemu govori na način na koji se nije govorilo za vrijeme njegovog života.

- Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka – započela je ona i dodala:

- Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtijevao, ispunila sam za vrijeme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubijeđena sam, ukoliko je istina, da je muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.

Također, i Mešihat Islamske zajednice Srbije oglasio se saopćenjem i najoštrije su osudili ovakve nastupe smatrajući ih zlonamjernim prema rahmetli muftiji.

- Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šerijatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića – naveli su saopćenju Mešihata.

Oni su pozvali nadležne državne organe da zaustave prljave napade na, kako navode, velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.