open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo traži kaznu
"Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas": Bivši specijalac optužen zbog prijetnji dječaku
Vukovarsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca koji je lani u oktobru na autobuskoj stanici u mjestu u Slavoniji prijetio 15-godišnjem dječaku. Presreo ga je kada je izašao iz autobusa vraćajući se u večernjim satima iz škole.
05.01.2024. u 08:31
get url
text

Najprije ga je rukom uhvatio za vrat, a zatim i za majicu. U idućem trenutku dječak ja pao na tlo, a nasilnik je povikao: "Poklat ću tebe i tvoju porodicu. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru".

Na kraju mu je još poručio: "Nije mi problem izvaditi ti grkljan".

I dok optuženi negira prijetnje učeniku, tužilaštvo od suda traži da mu izrekne krivični nalog te njime odredi uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine.

Među dokazima za ovaj divljački napad priložena je medicinska dokumentacija za žrtvu, zapisnik o ispitivanju žrtve, nalaz vještaka, iskazi svjedoka… Optuženik, inače bivši specijalac, negirao je krivnju.

- Dječak se povrijedio dok je preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobuske stanice. Nisam mu ni prijetio - naveo je u svojoj odbrani.

Okrivljeni je dalje objašnjavao kako mu se sin žalio na probleme s drugim učenicima, pa je reagirao. No, sin mu nije želio pokazati ko ga je tačno maltretirao.

Unatoč tome državno odvjetništvo ipak je podiglo optužnicu jer je povjerovalo iskazu napadnutog dječaka i četvero njegovih prijatelja, kao i snimci njegovog poziva nakon što se 56-godišnjak okomio na njega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.