open-navfaktor-logo
search
Prijem u Mešihatu
Pomoć u borbi protiv korone: Sarajevski ljekari završili misiju u Novom Pazaru
U Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji upriličen je prijem za ljekare iz KCUS-a i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su od 10. jula u Općoj bolnici u Novom Pazaru, u vrijeme najžešće pandemije koronevirusa u Sandžaku, pomagali svojim kolegama.
20.07.2020. u 08:33
get url
text

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio se gostima u ime Islamske zajednice, sandžačkog naroda i dijaspore za doprinos koji su dali u liječenju oboljelih od COVID-19, naglasivši da je Islamska zajednica stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete, te da je ljekarskom timu iz Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom bila domaćin, kazavši "da su oni od danas naši ambasadori i da zaslužuju epitet počasnih građana Novog Pazara", objavio je mesihat.org.

Također, zahvalio je Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, kao i građanima BiH na podršci u teškim danima borbe sa ovom opakom bolešću.

Na kraju obraćanja, muftija Dudić je istakao da je Mešihat sa svojim vjernicima i dijasporom dao veći doprinos bolnicama u Sandžaku za 20 dana nego što je to Ministarstvo zdravlja Republike Srbije za 20 godina.

Dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, zahvalio se Islamskoj zajednici i stanovnicima Novog Pazara na gostoprimstvu, naglasivši da narod Sandžaka uvijek može računati na njihovu pomoć.

Medicinski tim Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla ostaje na ispomoć Općoj bolnici u Novom Pazaru do kraja naredne sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.