open-navfaktor-logo
search
Građani protestuju
Profesorica u Novom Pazaru privedena zbog puštanja bošnjačke himne
Profesorica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru Adela Karaahmetović Melajac privedena je danas, jer je 1. septembra povodom početka nove školske godine umjesto himne Srbije "Bože pravde" u školi pustila himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".
05.09.2021. u 12:52
get url
text

VEZANI TEKST - Za Bošnjake u Sandžaku "Bože pravde" je provokacija, djeca školsku godinu počela himnom "Ja sin sam tvoj"

Karaahmetović Melajac se nalazi u policiji, a građani su putem društvenih mreža pozivani da dođu ispred zgrade policije, i pristižu u sve većem broju.

Među okupljenim građanima nalaze se i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Srbiji Jasmina Curić i zastupnik Skupštine Srbije Enis Imamović.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je ranije da himna Srbije "Bože pravde" prvog dana školske godine nije emitovana jedino u OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru i tada je najavljeno, ukoliko bude saznanja da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, da će u te škole će biti poslata prosvjetna inspekcija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.