open-navfaktor-logo
search
Srbija
Vučić ustuknuo nakon protesta: Neće biti policijskog sata u Beogradu
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u današnjem obraćanju javnosti nakon sinoćnjih masovnih protesta građana zbog njegove najave ponovnog uvođenja policijskog sata kazao je kako su ove demonstracije najbrutalnije nasilje u proteklih nekoliko godina.
08.07.2020. u 15:30
get url
text

- Sinoć u Beogradu smo bili svjedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u posljednjih nekoliko godina. To je bio agresivni politički protest koji nije bio prijavljen policiji.  Ekstremisti desničarskih i kako se sami nazivaju profašističkih orijentacija, napali su Skupštinu Srbije, ušli u njene prostorije. Više sati su brutalno napadali pripadnike polcijskih snaga, vrijeđali ih, kamenovali i tukli. Policija je odgovorila kada je bila ugrožena Skupština Srbije. Podbacio je i dio naših sigurnosnih službi jer je bilo upliva stranih službi. Bit će pooštravanja mjera za Beograd, ali najvjerovatnije neće biti policijskog sata – kazao je Vučić. 

Kako je istakao, bilo je i drugih lica iz prostora bivše Jugoslavije koji su učestvovali u napadima na policiju  zboge čega će tražiti od komšija u regionu odgovore odakle oni tu. Kada je u pitanju širenje koronavirusda, Vučić je kazao da je danas drugi najgori dan u Srbiji.

- Imamo 357 novozaraženih, umrlo je 11 ljudi. Na respiratorima je 118 građana Srbije - rekao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.