open-navfaktor-logo
search
Priveden Marko Milačić
Zbog izazivanja panike lider opozicione Prave Crne Gore zaradio krivičnu prijavu
Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv lidera opozicione Prave Crne Gore Marka Milačića zbog izazivanja panike i nereda, prenosi Anadolija.
13.04.2020. u 16:25
get url
text

Policija je u nedjelju privela Milačića tokom kontrole sprovođenja naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o sprečavanju širenja koronavirusa.

- Na platou ispred Hrama Hristovog vaskrsenja Milačić je mobilnim telefonom snimao postupanja policijskih službenika, emitujući ga uživo na jednoj društvenoj mreži uz komentare koje je upućivao policijskim službenicima i gledaocima na društvenoj mreži - navode u policiji.

Ističe se da je taj snimak izazvao uznemirenje društvene zajednice, zbog čega je Milačić u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica doveden u svojstvu građanina. Pojašnjava se i da je sa sadržajem snimka i komentara na društvenoj mreži upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radi o krivičnom djelu izazivanje panike i nereda na štetu društvene zajednice.

- Protiv Milačića je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja panike - kazali su u Upravi policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.