Incident u Bihaću

Migrante radnica spriječila da ukradu jaknu pa joj zaprijetili nožem

Objavljeno: 16.10.2018. u 20:18 Autor: E. F.

Svi su privedeni na saslušanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

FOTO: Srpskainfo

Policija u Bihaću uhapsila je jučer tri migranta i to dvojicu iz Palestine i jednog iz Maroka, a nakon što su prijetili radnici trgovine koja ih je spriječila da ukradu jaknu.

Oni su uhvaćeni nakon što je preplašena djevojka pokušaj krađe i prijetnje prijavila policiji. Na teren je odmah izašla policijska patrola kojoj je ona ispričala kako su u trgovinu u kojoj radi ušla tri migranta te da su pokušali ukrasti mušku jaknu.

Ona ih je u tome spriječila, a jedan od njih je tada posegnuo za nožem i zaprijetio djevojci. Baš u tom momentu osumnjičeni je viđen u blizini trgovine te je on ubrzo i uhapšen. Utvrđeno je da se radi o Y. B. (26) iz Palestine. Kod njega je za pojasom hlača pronađen nož dužine 30 cm.

Policija je operativnim radom na terenu pronašla i druge dvije osobe koje su učestvovale u slučaju, a radi se o B. M. (27) iz Palestine i A. K. (19) iz Maroka.

Svi su privedeni na saslušanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije