Četvrtak, 02.04.2020.

Reis Kavazović

Mladi, a posebno Bošnjaci, ne smiju dozvoliti da ih razdvajaju silom stvorene granice

Seminaru je prisustvovalo 46 mladih

Tokom razgovora sa mladima koji su pohađali trodnevni seminar u Sarajevu u organizaciji Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta i lokalnih nevladinih organizacija, Kavazović pozvao mlade da dolaze u Sarajevo kao svoj glavni grad, ali i da mladi iz drugih krajeva Bosne posjećuju svoje sunarodnjake u povratničkim sredinama.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas se sastao sa mladima iz povratničkih sredina u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora sa mladima koji su pohađali trodnevni seminar u Sarajevu u organizaciji Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta i lokalnih nevladinih organizacija, reisu-l-ulema je naglasio kako mladi, a posebno Bošnjaci, ne smiju dozvoliti da ih razdvajaju silom stvorene granice koje bi da dijele Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

- Bošnjaci su jedan narod i moraju se pobrinuti da se svi tako osjećaju - kazao je reisu-l-ulema te pozvao mlade da dolaze u Sarajevo kao svoj glavni grad, ali i da mladi iz drugih krajeva Bosne posjećuju svoje sunarodnjake u povratničkim sredinama.

Seminaru je prisustvovalo 46 mladih iz: Kotor-Varoši, Zvornika, Bratunca, Stoca i Rogatice.  Program seminara sadržavao je radionice edukativnog karaktera, obilaske značajnih kulturno-historijskih mjesta u Sarajevu od kojih su: Gazi Husrev-begova biblioteka, Vijećnica i Tunel spasa. Pored toga mladi su imali priliku posjetiti i Vrelo Bosne i voziti se Trebevićkom žičarom.

Ovaj seminar je realiziran u okviru projekta „Snaga prijateljstva -Podrška i osnaživanje djece i mladih u povratničkim sredinama“ koji je u januaru ove godine pokrenula Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u saradnji sa nekoliko lokalnih nevladinih organizacija.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh