Poginuo 22-godišnjak

Okončan uviđaj na Žovnici, slijede obdukcija i vještačenja

Objavljeno: 14.03.2019. u 17:59 Autor: A. B. Š.

Kantonalna tužiteljica koja vodi slučaj nije željela govoriti o tačnim uzrocima koji su doveli do sudara četiri vozila, bez provođenja odgovarajućih vještačenja

S mjesta nesreće

Okončan je uviđaj nakon teške saobraćajne nesreće na cesti Mostar - Široki Brijeg, na lokalitetu Žovnica, u kojoj je poginuo 22- godišnji M. Đ. iz Posušja.

Kantonalna tužiteljica koja vodi slučaj nije željela govoriti o tačnim uzrocima koji su doveli do sudara četiri vozila, bez provođenja odgovarajućih vještačenja.

-Vozila su izuzeta radi ispitivanja tehničke ispravnosti, radit će se saobraćajno vještačenje, a obdukcija tijela stradalog mladića bit će sutra, najkasnije prekosutra - kazala je tužiteljica.

Podsjetimo, u ovoj nesreći, teške i po život opasne povrede zadobila je 24-godišnja djevojka K. M. Sa težim tjelesnim povredama, u mostarsku bolnicu, primljena je i 28-godišnja L. T., no trenutno nisu opasne za život, dok je mladić M. M. (24) zadobio lakše povrede.

Saobraćaj je odblokiran po okončanju uviđaja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije