Odluka suda

Osumnjičenog za terorizam Adisa Abaza Njemačka će izručiti Belgiji

Objavljeno: 19.07.2019. u 20:47

U nekoliko narednih dana Abaz će biti izručen

Okružni sud u Naumburgu odlučio je da se Adis Abaz (39), državljanin BiH, koji je uhapšen prije mjesec u Njemačkoj zbog povezanosti s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine, izruči Belgiji jer je uhapšen po balgijskoj potjernici. Abaz nema pravo da se žali na ovu odluku, prenosi Frankurter Allgemeine Zeitung. U narednih nekoliko dana Abaz će biti izručen.

Abaz se dovodi u vezu s terorističkom organizacijom koja je odgovorna za napad 13. novembra 2015. godine u Parizu, u klubu Bataclan. Tada je ubijeno više od 100 osoba, a oko 400 je ranjeno.

Podsjećanja radi, Abaz je u BiH hapšen u više policijskih akcija zbog organiziranog kriminala u vezi sa međunarodnim švercom oružja, ali i droge. Sud BiH ga je 2011. godine osudio na dvije i po godine zatvora zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme.

 

Izvor:   Frankurter Allgemeine Zeitung

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije